Hva er egentlig HPP juice?

Oppbevaring og konservering av mat har vært i vår bevissthet i tusenvis av år. Vi har utviklet utallige metoder og teknikker for å øke holdbarhet og for å hindre utvikling av farlige bakterier i maten vår. Gamle teknikker som røyking, herding og pasteurisering gjorde det mulig å øke holdbarheten, men dette gikk utover kvalitet, smak, og næringsinnhold.

HPP er metoden som eliminerer disse ulempene. HPP er en forkortelse for «High Pressure Processing», en metode som tillater skånsom konservering av mat uten unødvendige tilsetningsstoffer eller varmebehandling. Juicen utsettes for et trykk på opptil 6000 bar – som tilsvarer omtrent vekten av tre jumbojetfly på et område så liten som en telefon.

Høyt trykk deaktiverer mikroorganismer og bremser nedbrytningsprosessene, dermed forlenges produktets holdbarhet uten at det går utover smak og næringsinnhold.

Takket være HPP smaker vår kaldpressede juice som om den nettopp ble laget i opptil 55 dager. Sunnere, bedre smak OG mindre svinn!


Visste du at?

Våre juicer blir brukt i prestisjefylte og velrenommerte kjøkken og barer i hele Norge?

Valdemar Lundh