om oss

Vi elsker den friske smaken av frukt, bær og grønnsaker, og hadde et ønske om å lage en fersk juice med holdbarhet, som samtidig bevarer vitaminene og næringsstoffene. Etter å ha gjort litt research fant vi den perfekte metoden; høytrykksprosessering (HPP).

Kaldpresset juice med holdbarhet

Vi presser juicen vår kaldt med høyt trykk – den såkalte HPP-metoden. Dette er en mild prosess som skåner vitaminer og næringsstoffer i frukten og grønnsakene og bevarer disse. Samtidig blir alle bakterier og mikroorganismer (spoilage bugs) som er aktive i saften drept.

Juice blir tradisjonelt laget ved å varmebehandle frukt og bær og pasteurisere de. Når frukten blir varmebehandlet, mister den endel smak, vitaminer og næringsstoffer. Ved å kutte ut denne prosessen, og heller presse juicen kaldt, bevarer man både smaken, vitaminene og næringsstoffene i mye høyere grad – og ikke minst fargen. Resultatet blir en fargesterk og smaksrik juice med naturlig smak.

Uten oppvarming og pasteurisering

Kaldpresset juice lages, som navnet tilsier, helt uten oppvarming. Frukten og bærene blir utsatt for et ekstremt høyt trykk i en slags sentrifuge. Denne metoden kalles HPP-metoden (High Pressure Processing, eller høytrykksprosessering på norsk). 

I en pasteuriseringsprosess blir saften varmet opp, og dette tåler ikke alle næringsstoffene. Når vi bruker kaldpressteknologi, tar vi bedre vare på fruktens farger og den friske smaken. I tillegg øker holdbarheten på juicen betraktelig. 

Hvor kan jeg få tak i Cold Pressed juice?

Våre juicer er smaksrike, og egner seg både som smaksforsterker i cocktails og til vanlig konsumering. Vi leverer til flere store hotellkjeder og kaffebarer i tillegg til vanlige barer i hele Norden.

Ønsker du å bestille juice fra Cold Pressed Nordic? Kontakt oss i dag!