3 Digge Drinker

Skumvær

  • 2 cl akevitt (med et dempet karvepreg)

  • 1 cl anissirup*

  • 2 cl gul grapefruktjus

  • 1 cl Cold Pressed 100% Sitron

  • 1 cl eggehvite

  • en dæsj orangebitter

  • isbiter  

* Anissirup: Rist tre stjerneanis i en kjele for å frigjøre aroma, på medium varme – men så det ikke svir seg. Tilsett en kopp vann og en kopp sukker og la det koke opp. La laken trekke på svak varme i et par minutter, fjern stjerneanisen og avkjøl før bruk.

Garnityr: To sitronskiver

Dette gjør du: Legg alle ingrediensene, utenom isbiter, i en cocktailshaker. Har du ikke en cocktailshaker kan du bruke et brukt, stort syltetøyglass. Sett på lokket og rist i 16 sekunder. Tilsett isbiter til det er to tredjedels fullt, og rist hardt i 16 sekunder. Sil drinken med en hawthornsil, eller kaffesil, over i et avkjølt old fashionedglass. Tilsett nye isbiter og to tynne sitronskiver.

Glass: Old-fashioned

 

Mojito

  • 4 cl lys rom

  • 1 cl limejus

  • cirka 12 mynteblader

  • 2 teskjeer med brunt sukker

  • 9 cl sodavann*

  • knust is

*Sodavann er vann med kullsyre.

Garnityr: 1 stilk med mynteblader

Dette gjør du: Til denne drinken trenger du en ”muddler”. En ”muddler” er et verktøy du bruker til å mose eller knuse saft ut av frukt og bær med. Har du ikke en ”muddler” kan du bruke en spiseskje. Hell alle ingrediensene, unntatt sodavannet, i et highballglass. Mos ingrediensene. Fyll på med knust is og hell sodavannet langs innsiden av glasset – da holder kullsyren lengre. Rør lett med en skje. Du kan også lage din egen versjon ved å tilsette basilikum, rips eller tranebær – i stedet for mynteblader. Pynt med en stilk med mynteblader og server.

Glass: Highball glass

 

Fauxmosa

  • 9 cl sitronbrus

  • 2 cl Cold Pressed 100% Lime

  • 4 cl Cold Pressed 100% Appelsin uten fruktkjøtt

Garnityr: En skive appelsin

Dette gjør du: Denne drinken bygges. Fyll limejuicen i et champagneglass. Hell deretter i brusen, på langs innsiden av glasset – på den måten holder kullsyren lengre. Hell tilslutt appelsinjuicen sakte i glasset, med en spiseskje, slik at det ikke skummer så mye. Pynt med en appelsinskive og server.

Glass: Champagne

 

Visste du at

Cold Pressed er tilgjengelige for kjøp fra ASKO-servering og Odd Langdalen.

Eivind Holum